sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Primer gos de suport i ajuda a les platges per a persones amb discapacitat

Tazacorte compta amb un gos d'intervenció per a persones amb discapacitat a les platges

El municipi de Tazacorte, a Santa Cruz de Tenerife, llança un projecte innovador per facilitar el bany de les persones amb discapacitat. El protagonista d'aquesta iniciativa és un gos ensinistrat, un Golden retriever anomenat Maday, que realitzarà labors socials de suport als usuaris amb dificultats a l'hora de gaudir del bany en el mar.

Aquest servei s'ofereix també durant el mes de setembre a la Playa del puerto.

La regidora de Serveis Socials, Tatiana Rodríguez, diu que “procurem millorar les habilitats motores dels usuaris dins i fora de l'aigua, incrementant la seva autonomia personal, enfortint la seva autoestima i relacions socials i estimulant la seva identitat, entre altres beneficis”.

La idea va sorgir de les necessitats bàsiques del col·lectiu de persones amb discapacitat o mobilitat reduïda i l'evolució que presenten els usuaris en treballar amb Maday és molt positiva. De fet, aquesta iniciativa fa un pas més cap a la valorització del gos en els plànols socials i en la integració social.

Els gossos van degudament acreditats a les platges. Al'entrada d'aquestes s'ha afegit cartelleria informativa, també s'avisa als usuaris que es realitza una activitat de suport o una intervenció terapèutica. Els animals van amb armilles de treball per a l'aigua i així els faciliten també les maniobres que desenvolupen. A més, porten un exhaustiu control veterinari en el plànol zoosanitari per poder accedir a la platja amb les majors garanties de seguretat i prevenció en salut.

Fantàstica iniciativa sense barreres!

 

Font: el apurón

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu