sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Primer tetraplègic que recupera el moviment en ser tractat amb cèl·lules mare

Primer noi tetraplègic que recupera la mobilitat i l'autonomia

La vida de Kristopher Boesen va canviar per complet quan va tenir un accident de cotxe. El seu vehicle va perdre el control en una superfície relliscosa de la carretera i va xocar amb un pal d'il·luminació i un arbre. En despertar a l'hospital, es va adonar que no tenia mobilitat de coll per a baix i els metges li van advertir que podia quedar-se tetraplègic.

A Kris li van oferir provar un nou tractament i intentar millorar la seva qualitat de vida notablement. Es tractava d'introduir-li cèl·lules mare que tenien la capacitat de reparar el teixit nerviosos danyats. Les cèl·lules mare eren capaces de substituir les cèl·lules danyades.

Kris va acceptar el tractament, pesi que als metges eren molt prudents sobre la seva recuperació.

Durant el mes d'abril de 2016, a Kris li van injectar 10 milions de cèl·lules AST-OPC1 en la medul·la espinal cervical. En només 3 setmanes de tractament, Kris ja va notar millora, i als dos mesos ja podia respondre el telèfon, escriure el seu nom i moure una cadira de rodes.

El tractament funcionava i va millorar les transmissions de missatges que van donis del cervell als grups musculars per així crear el moviment.

Kris va passar d'un moviment mínim, i fins i tot nul, a poder funcionar pel seu compte i ser autònom.

El noi segueix en tractament amb cèl·lules mare, ha donat grans passos i els metges continuaran investigant per poder resoldre la paràlisi.

 

Font: Conocersalud.com

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu