sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Recuperan la vista gracias a un ojo biónico

En els últims dies s'han donat dos salts de gegant en la lluita contra la ceguesa. Fa uns dies, vam veure com a Regne Unit la companyia Second Sight desenvolupava con èxit un implant capaç de processar imatges. Por altra costat, en la clínica Barraquer de Barcelona, ha aconseguit implantar el 4º ull biònic en un pacient afectat por retinosis pigmentaria. Estem cerca de la cura de la ceguesa?

Innovació i desenvolupament

Encara que el nombre “ull biònic” pugui suggerir un ull robòtic complet, la veritat és que a dia d'avui no existeix cap aparell similar. Així i tot, hi ha més de 30 projectes de desenvolupament que aposten por una solució tecnològica que permeti recuperar la visió. D'aquests 30 projectes, dos ja estan en marxa i s'han començat a aplicar. Aquests es basen en càmeres connectades a través de xips electrònics implantats en l'ull del pacient. Connectat a un petit processador, aquest sistema permet captar imatges simples, com a formes, cossos o ombres, podent llegar a llegir fins i tot paraules de 5 u 6 lletres.

ho caso britànic, el sistema Argus II Bionic Eye es basa en unes ulleres que utilitza una tecnologia similar. En el projecte participen un total de deu persones que les rebran, gratuïtament, al llarg del 2017. Posteriorment, estaran un seguiment personalitzats de la NHS durant un any per observar com evolucionen després de la intervenció.

Sistemes com aquests permeten tractar la discapacitat visual, si ben por ara solament es poden aplicar a determinades persones. A més, aquest tipus de soluciones somni molt cares i requereixen una forta inversió per poder desenvolupar-se con èxit. Països com Estats Units o Alemanya destinen milions d'euros la recerca i aplicació de mecanismes biònics, molt lluny encara dels quals destina Espanya. 

Font: La Razón - El Correu

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu