sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Recuperen la mobilitat de les cames!

Quan les persones pateixen lesions greus a la medul·la espinal és freqüent que quedin paralítiques perquè els impulsos que mana el cervell no arriben a les cames.

Davant d’aquesta situació, científics nord-americans de les universitats de Louisville i Califòrnia es van preguntar com podien recuperar aquesta connexió “interrompuda”. I, va ser llavors, quan van desenvolupar un dispositiu que estimula elèctricament la medul·la i permet recobrar alguns moviments a persones amb nul control de les seves cames. 

Aquest sistema va ser provat en persones sense mobilitat de cintura cap avall i els resultats van ser sorprenents. Al cap de poc temps d'iniciar l'estimulació, tots van començar a moure les cames. 

A més de les cames, altres òrgans van començar a funcionar millor, com l'intestí o la bufeta, i van recuperar part de la massa muscular perduda. 

Ara com ara, aquesta teràpia no permet retornar la facultat de caminar i només ofereix mobilitat temporal, ja que el dispositiu elèctric ha de ser usat només algunes hores al dia. 

Endavant amb aquest avenç. Estem en el camí correcte!

Font: INFOBAE

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2021

menu