sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Reforma de la Llei d'Autonomia Personal i Atenció a la Dependència

No obstant això, i després de cinc anys d'aplicació, Pérez Bueno ha considerat que el resultat ha estat “molt insatisfactori” pels seus resultats pel que fa a la precarietat en la seva implementació, els retards en el pagament de les quanties, els “flagrants incompliments”, les retallades als quals s'ha vist sotmesa des de 2010 i, sobretot, a la “desigualtat i greuges” en la seva aplicació per qüestió del territori.

Aquesta revisió, des del seu punt de vista, s'ha de fer amb consens polític i social, tal com es va fer en la seva aprovació, i ha exigit que si s'aprova per Reial decret-Llei, es tramiti com a Projecte de Llei, perquè amb temps “tots les persones usuàries puguem ser escoltades”. “La Llei ha de basar-se en un Pacte d'Estat”, ha puntualitzat.

Així, ha destacat les “expectatives frustrades” generades per la Llei, però ha deixat clar que aquesta frustració “no va contra l'esperit” d'aquesta normativa.

De la mateixa manera, ha criticat que en aquests anys d'implantació no s'hagi consultat amb prou feines als destinataris i ha reclamat que es compti amb els usuaris de la Llei perquè “si no, es podria arribar a produir una fractura social, difícil de recuperar”.

Així mateix, s'ha mostrat favorable a una reforma de la Llei però no “al *socaire” dels moments de crisis actuals i ha destacat que qualsevol reforma “precipitada” “pot donar al trast” amb aquesta llei i, ha recalcat, que des del *CERMI “no ho anem a consentir”.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu