sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Sabies que existeixen dos tipus de gossos d'assistència per a persones amb discapacitat?

Gossos d'assistència persones amb discapacitat

No és imprescindible que els gossos d'assistència siguin d'una raça determinada encara que és aconsellable que siguin dòcils, tranquils, afectuosos i previsibles per poder viure en societat sense problemes. Algunes de les característiques pròpies dels animals d'assistència són: gran capacitat d'aprenentatge, escassa agressivitat i bona reacció davant sons i senyals.

Seguint la mateixa línia, és necessari saber que existeixen dos tipus de gossos d'assistències:

 • Assistència d'Alerta Mèdica: avís d'atac d'epilèpsia, pujada de sucre o persones majors, entre altres.
 • Assistència per limitacions derivats de la seva discapacitat. Aquest últim els podem desglossar segons el tipus de discapacitat:
   • Gossos d'assistència per a persones amb discapacitat visual. Són els gossos que més estem acostumats a veure. Els anomenats gossos guia, encaminen a la persona per llocs lliure de barreres.
   • Gossos d'assistència per a persones amb discapacitat física. Ensenyats per agafar coses del sòl, obrir portes o calaixos, estrènyer interruptors, etc.
   • Gossos d'assistència per a persones amb discapacitat auditiva. Avisa al seu amo de diferents sons i portar-li al lloc d'on procedeix (telèfon, alarmes, timbres, etc).
   • Gossos d'assistència per a persones amb autisme. Redueixen les conductes desafiadores produïdes pel mateix autisme. És una de les millors teràpies pel llaç afectiu que estableix amb el seu amo. Li proporciona seguretat i desenvolupa l'estimulació cognitiva.

 

Font: tododisca.com

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu