sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Salzburg, Premi Ciutat Accessible 2012

premi accessibilitat|premi accesibilitat valida sin barreras

La CE ha elogiat el "ja llarg compromís de Salzburg, el seu plantejament coherent i excel·lents resultats assolits en la millora de l'accessibilitat, aconseguits amb la participació directa dels discapacitats".

L'objectiu d'aquest premi és recompensar els esforços per millorar l'accessibilitat en l'entorn urbà i fomentar la igualtat de participació dels discapacitats.

El jurat europeu va triar a Salzburg pels seus èxits excel·lents en tots els àmbits clau de l'accessibilitat: construccions i espais públics; transport i infraestructures connexes; informació i comunicació, incloses les noves tecnologies; equipaments i serveis públics, assenyala la UE.

Viviane Reding, Comissària de la UE responsable de Justícia, va presentar el premi en ocasió del Dia Europeu de les Persones amb Discapacitat. "Fomentar l'accessibilitat per a tots és un dels components fonamentals de la nostra estratègia per a una Europa sense barreres, va declarar Reding.

"El Premi Ciutat Accessible ajuda a destacar i promoure les bones pràctiques a tot Europa, en un moment en que l'envelliment de la població està tornant l'accessibilitat per a tots en una necessitat. L'accessibilitat pot ser un estímul per a la innovació i el creixement econòmic , el que resulta particularment pertinent en el clima econòmic actual. M'agradaria que comptéssim amb una Llei europea d'accessibilitat i tinc la intenció de presentar una proposta en aquest sentit a finals de 2012", ha conclòs.

La iniciativa de crear aquest premi ha comptat des del principi amb la col·laboració del Fòrum Europeu de la Discapacitat (EDF). Segons Brussel·les, el Premi constitueix una de les accions clau en el marc de l'Estratègia de la UE en matèria de discapacitat i té per objecte promoure iniciatives d'accessibilitat de ciutats europees.

Salzburg va ser la ciutat accessible per excel·lència en aquesta edició dels premis, però, altres localitats van quedar finalistes:

Cracòvia (Polònia), pel seu compromís per millorar l'accessibilitat en un context complicat d'infraestructures inaccessibles i per l'especial atenció prestada a l'accés als monuments.

Marburg (Alemanya), per la seva constant compromís en pro de l'accessibilitat, per una clara estratègia a llarg termini i per la seva integració exemplar dels discapacitats en els projectes d'accessibilitat del municipi, des de la fase de planificació fins a la d'execució.

Santander (Espanya), per la bona planificació dels seus programes d'accessibilitat urbana atenint-se a un enfocament basat en un disseny universal, així com per la qualitat i sostenibilitat dels resultats assolits.

Aquesta és la segona edició del Premi, que va rebre candidatures de 114 ciutats de 23 països de la UE. Les ciutats participants havien de facilitar proves dels seus esforços i èxits en matèria de la igualtat d'accés per a tothom, independentment de la seva edat o capacitat. Un jurat nacional compost per discapacitats i experts en accessibilitat preseleccionar 31 candidats per a la fase europea.

L'any passat, va ser la ciutat espanyola d'Àvila que va destacar per les seves actuacions en accessibilitat, acompanyada de les finalistes: Grenoble (França), Ljubljana (Eslovènia), Olomouc (República Txeca), i Terrassa (Espanya).

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu