sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Senderisme inclusiu per a persones amb discapacitat física

La Universitat Catòlica de València ha impulsat, juntament amb els Estudiants de la Facultat de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport (CAFD), un projecte pioner al nostre país perquè les persones amb discapacitat física puguin circular per senderes naturals amb una cadira de rodes especialment dissenyada per accedir a tot tipus de terrenys: la joëlette.

Aquest projecte, a més de ser pioner és solidari i fomenta l'esperit d'equip, doncs l'ús de la jöelette precisa d'un equip format per diversos acompanyants. Han estat els alumnes del CAFD els que han gestionat diverses expedicions per tal que les persones amb mobilitat reduïda poguessin practicar el senderisme. Les rutes escollides s'han organitzat al voltant de la de la muntanya de Xàtiva i el casc vell de la població, sengles impracticables fins avui per a les persones amb discapacitat física.

L'objectiu d'aquesta iniciativa, a part de fomentar la inclusió i la solidaritat, és aflorar els beneficis que ofereixen aquestes activitats en les persones amb discapacitat, així com potenciar el seu gaudi ple en l'àmbit natural.

I és que l'ús de la jöelette possibilita accedir a espais fins fa poc impensables per a les persones amb discapacitat física, com és la muntanya, i promou l'esperit en equip per a la superació d'obstacles en moments de gran dificultat.

Font: periodistadigital.com; Foto: UCV

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

menu