sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Serveis íntims per a persones amb diversitat funcional

El debat sobre sexe i discapacitat està a l'ordre del dia. A Europa cada vegada més persones estan a favor dels drets sexuals de les persones amb discapacitat. Al nostre país, concretament a Catalunya, ha nascut una associació sense ànim de lucre que presta serveis íntims a persones amb diversitat funcional. Es tracta de Tandem Team Barcelona, i ha engegat un protocol pioner a la comunitat que posa en contacte a assistents i usuaris, anomenat Tandem Intimity.

Com funciona? El protocol vol servir de pont entre les persones que vulguin rebre i oferir assistència sexual. Els seus referents són els models belga i holandès, que es basen en una selecció personalitzada d'usuaris i assistents.

Una vegada rebudes les sol·licituds, l'associació les estudia, selecciona als candidats i suggereix una entrevista de 20 minuts entre assistent i usuari. Durant aquesta, ajusten les expectatives, arriben a un acord i, posteriorment, reporten les seves impressions a la coordinadora de Tandem Intimity, qui valora si continuar o no amb l'assistència. A partir d'aquí, les persones tenen llibertat per arribar als acords que creguin necessaris i el nombre d'assistències és il·limitat.

De moment, el protocol s'ha assajat amb un programa pilot en el qual hi han participat 11 usuaris i s'han realitzat 15 proves d'assistència sexual. Tandem Team compta amb vuit nois i sis noies, i alguns d'ells també ofereixen serveis homosexuals o bisexuals. La valoració que fan des de l'associació és positiva, i destaquen sobretot la bona resposta dels familiars de les persones amb discapacitat psíquica.

I és que, segons Patricia Carmona, vicepresidenta de l'Associació de Lesionats Medul·lars i Grans Discapacitats Físics de Catalunya (Aspaym) “hi ha molta ansietat de pares amb discapacitats psíquics perquè hi ha joves que no tenen oportunitats sexuals. Són els mateixos pares que de vegades satisfan els seus fills, i això no els hi correspon. Hi han d’haver professionals que sàpiguen com fer-ho.”.

Què opineu?

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu