sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Són les tecnologies accesibles per a les persones amb discapacitat?

Les persones amb discapacitat visual, auditiva i de mobilitat s'enfronten a importants limitacions a l'hora d'utilitzar les tecnologies de la informació i de la comunicació, sobretot l'ordinador i internet (no el telèfon mòbil convencional o l'adaptat).

Així ho revela l'estudi “Accés i ús de les TIC per les persones amb discapacitat” elaborat per Fundació Vodafone que s'ha basat en una enquesta a 1.203 persones amb les citades discapacitats, d'un total d'1.380.000 persones d'entre 18 i 24 anys que conformen aquest grup poblacional. 

El telèfon mòbil és usat de manera pràcticament universal (91,4% de mitjana). En canvi, a internet, l'ús és molt baix amb un 32,9% de mitjana.

Per als enquestats, els principals problemes que limiten l'ús d'aquestes tecnologies són l’“accessibilitat” i l’“assequibilitat”. Altres problemes són la ruralidad, l'envelliment que incideix en les discapacitats i que dificulta l'aprenentatge de les noves tecnologies, el nivell formatiu i, en alguns casos, la condició de dona. 

Així mateix, l'estudi posa de rellevància el gran problema que suposa per a les persones amb discapacitat l'administració electrònica, per la “barrera d'accessibilitat”.

Existeixen solucions a aquest problema? Segons els experts, s'haurien de potenciar, mitjançant innovació i formació, aquells subgrups de col·lectius amb discapacitat citats, com els joves, que tenen un major potencial d'aprenentatge de l'ús de les TIC.

A per una tecnologia sense barreres i accessible per a tots.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu