sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Súper-capacitats!

Aquest aquest és l'únic supermercat d'Espanya gestionat íntegrament per dotze persones amb alguna discapacitat física o intel·lectual. Es troba en Azpeitia (Guipúscoa) i és fruit de la iniciativa d'Eroski i grup Gureak. L'experiència està essent tot un èxit, tant que s'obriran dos establiments similars en altres ciutats encara per determinar.

El supermercat es va obrir el passat octubre amb 10 treballadors que presentaven algun grau de discapacitat i una encarregada al capdavant. Van ser escollits d'entre 5.000 treballadors i abans d'enfrontar-se al repte van realitzar cursos de “habilitats sociolaborals bàsiques”, sobretot d'Atenció al Client. A nivell pràctic es van formar en altres botigues d'Eroski. La majoria no tenien cap experiència de cara al públic i reconeixen que van passar “molts nervis” durant els primers dies de treball: “Vindran a comprar-nos? Lesgustaremos? Farem bé les coses?” es preguntaven.

Però tot funciona a la perfecció i ja han ampliat la plantilla amb una persona més. I és que, Eroski va fer un estudi de mercat abans d'obrir i calculaven unes vendes anuals d'1,1millons d'euros.

Gureak per la seva banda, afirma que aquesta iniciativa permet diversificar els llocs de treball i donar visibilitat a les persones amb discapacitat:“el cas del supermercat és estratègic perquè permet visibilizar a les persones amb discapacitat. Nosaltres tenim molts treballadors en tallers que produeixen per al líder mundial de l'energia eòlica, però això queda ocult per a la gent. En canvi, les persones que compren en aquesta tenda van interioritzant de forma natural que els discapacitats tenen facultats, amb les ajudes necessàries, per fer les mateixes tasques que la resta".

Trobem fantàstica aquesta iniciativa sense barreres! I a vosaltres, què us sembla?

Font: El País

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu