sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Terrrassa i Lugo, finalistes per ser la Capital Europea de l'Accessibilitat 2017

Lugo i Terrassa es troben entre les finalistes de la fase nacional espanyola per a competir per ser la Capital Europea de l'Accessibilitat 2017. El premi serà fallat el proper 3 de desembre a Brussel·les, data que coincideix amb el Dia Internacional i Europeu de les Persones amb Discapacitat.

Aquestes dues ciutats han estat escollides pel Comitè Español de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) d'entre les 7 candidatures presentades per ciutats espanyoles amb més de 50.000 ciutats.

De la ciutat gallega destaquen la claredat i concreció de les mesures d'accessibilitat plantejades. També s'ha valorat l'impuls per millorar l'accessibilitat a les tecnologies de ciències de la informació i comunicació, així com el fet que tots els edificis públics són accessibles, entre d'altres. A més, destaquen que l'Ajuntament de Lugo ha invertit molt bé els fons públics que provenen de la Unió Europea destinats a millorar l'accessibilitat, sempre apostant per un enfocament de disseny universal.

Per la seva banda, Terrassa, el jurat destaca l'esforç que ha fet la ciutat per fer accessibles monuments històrics. També ressalten les iniciatives de la ciutat per millorar l'accessibilitat en el camp del turisme i de l'oci, sobretot per l'existència de parcs accessibles i per l'elaboració d'una guia amb 77 recursos turístics accessibles. La ciutat catalana també disposa d'una Oficina Tècnica per a la Promoció de l'Accessibilitat que facilita la comunicació entre les necessitats dels ciutadans.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu