sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Un dispositiu detecta caigudes i enviar una alerta al mòbil dels cuidadors

Inventen un dispositiu que detecta les caigudes de les persones grans i envia una alerta al mòbil dels seus familiars o cuidadors en cas de caiguda o accident.

Aquest projecte neix amb l'objectiu de pal·liar una preocupació social. I és que, una de cada tres persones majors de 75 anys cau, almenys, una vegada a l'any. Les caigudes, en aquest col·lectiu, representen la major causa de lesions i fins i tot la seva defunció.

El dispositiu consisteix en una càmera web i un ordinador col·locat en parets i sostre. Funcionen amb algorismes de visió artificial, que els capacita per identificar quan una persona es mou, està asseguda, ajupida o ha sofert una caiguda.

A més, envia un avís quan la persona que ha caigut es recupera.

El seu preu és assequible, menor a 90 euros, i es diferencia de la resta de dispositius d'aquest tipus pel fet de no necessitar cap intervenció humana. Això és avantatjós en casos de persones grans amb algun tipus de malaltia degenerativa, com a Alzheimer, i que oblidaven de posar-se el dispositiu.

Els creadors d'aquest prototip són dos investigadors de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria i Disseny Industrial de la UPM. Asseguren que, si bé el projecte està en fase de desenvolupament, els resultats són del 100% satisfactoris.

 

Font: discapnet

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu