sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Un estiu sense barreres

Amb l'arribada de l'estiu i el cap de setmana molt a la vora Válida sin barreras us anima a prendre una sèrie de recomanacions per protegir del cop de calor a qui més ho necessiten: les persones grans.

L'augment de la temperatura sempre va associat al període estival i, és precisament en aquesta estació de l'any, quan les persones d'avançada edat s'exposen a un major risc de patir un cop de calor i derivar en una situació greu també de risc per a la vida. Una de les principals causes d’aquest mal és la falta de sensació de set, oblidant-se la persona de beure la quantitat d'aigua necessària per fer front a les temperatures extremes i no caure en la deshidratació. A més, aquest risc s'incrementa severament en aquelles persones amb sobrepès, que pateixen alguna malaltia crònica o que s'estan medicant.

Davant de to, el que cal evitar és la hipertèrmia, és a dir, que la temperatura del cos depassi els 41 graus. En produir-se la hipertèrmia, els mecanismes que regulen la temperatura del cos deixen de funcionar bé i és quan es produeix el cop de calor. Llavors, el cos deixa de respondre a les altes temperatures i les conseqüències poden ser irreversibles.

Per prevenir la hipertèrmia et recomanem el següent:
· Beu líquids constantment encara que no tinguis set. L’aigua, els sucs, les infusions… tot va bé, excepte les begudes alcohòliques.
· Sobretot, menja lleuger per evitar digestions llargues i pesades.
· És important que et protegeixis del sol en les hores de major calor i evitis realitzar esforços innecessaris que augmentin la sudoració.
· La casa, procura que estigui ventilada i amb les persianes baixades per evitar l'entrada directa del sol.
· A la carretera, cotxes amb ventilació.
· La vestimenta també és important. Evita la roba ajustada i usa peces lleugeres com el cotó o el lli. Els colors clars concentren menys el calor que els foscos. A més, si tens alguna gorra fes-la servir, et protegirà el cap del sol.

I ara, a gaudir de l'estiu!


(Font: Sendasenior)

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu