sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Un monument per als sentits

Una Alhambra per a tothom. El Patronat de la Alhambra y Generalife ha instal·lat panells tàctils a 5 punts del recinte que reprodueixen les decoracions i espais del monument. Així, les persones amb discapacitat visual i mobilitat reduïda podran tocar i conèixer millor la Alhambra i gaudir dels seus dibuixos geomètrics i els enteixinats.

I és que els panells tàctils recreen diferents espais, decoracions i guixeries. Ofereixen peces de fusta, guix, pedra i ceràmica. Per a la seva elaboració s’ha utilitzat fotogrametria de precisió amb la que han generat models en 3D amb textures d’alta ressolució.

A més, els panells van acompanyats d’explicacions en diversos idiomes i en Braille.

Un nou servei que a més de ser inclusiu amb les persones amb discapacitat, servirà per a preservar millor el monument i evitar que el “frec” dels turistes el deteriori.

La Unió Europea compta amb més de 52 milions de persones invidents, de les quals un 70% assegura no fer tot el turisme que els agradaria per no ser els seus destins accessibles.

¡Som-hi doncs!

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu