sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Un vestit robòtic que ajudarà a les persones grans a moure's

Un dels camps on més futur sembla ser que tindrà la tecnologia és a la roba, roba wearable no només per a atletes sinó per a persones grans o amb discapacitat.

Una de les últimes innovacions en aquest camp l'està desenvolupant la start-up Superflex, en Menlo Park, Califòrnia. Es tracta de vestits equipats amb sensors, controlats per l'ordinador, i que ajuden a les persones de la tercera edat a moure's.

Per exemple, si l'usuari s'inclina cap a endavant per poder aixecar-se d'una cadira, els sensors del vestit detecten la postura i el moviment del cos, ho processen i ajuden la persona a realitzar el moviment.

L'origen d'aquest invent el trobem en la tecnologia que va crear l'empresa SRI Internacional com a part d'un programa per reduir les lesions en els soldats que portaven càrregues pesades.

L'objectiu de Superflex és que aquest invent surti al mercat durant el 2018, ja que encara s'han de millorar alguns aspectes com les bateries recarregables que porta el vestit elèctric i la seva durada. En principi s'introduiran en primer lloc al mercat nord-americà perquè s'estima que en els propers 30 anys la població major de 65 anys passarà de 48 milions a 88 milions. També veuen un gran nínxol a Japó, on un 25% de la població són persones amb més de 65 anys.

De totes maneres, aquesta idea d'unir tecnologia amb roba, no és precisament nova. Des de principis de 2016, per exemple, la Universitat d'Harvard al costat d'una altra empresa anomenada ReWork Robotics col·laboren per desenvolupar un vestit per a les persones que tenen discapacitat en les extremitats inferiors.

Des de Vàlida sense barreres seguirem atents a aquestes novetats que milloraran notablement la qualitat de vida de les persones amb discapacitat o mobilitat reduïda.

Font i foto: computerhoy.com

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu