sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Un videojoc ajuda a les persones amb discapacitat a assimilar la informació externa i a orientar-se.

Aprendre a asimilar la informació d’un entorn desconegut o orientar-nos són dues de les habilitats reals que les persones amb discapacitat visual poden millorar jugant a aquest videojoc.

Es tracta d’AbEs (Audio-based Environment Simulator), una eina creada per un equip d’investigadors del Departament d’Oftamologia de Massachusetts de la Harvard Medical School. AbEs desenvolupa un mapa cognitiu espacial d’edificis desconeguts i llocs públics que serveixen d’escenari per al joc. Els usuaris han de cercar i localitzar una sèrie de joies que es troben repartides en un edifici; una tasca que es complica a causa de l’aparició d’uns “monstres-lladres” que roben les joies i les cambien de lloc.

Jugar-hi és senzill. Les persones amb discapacitat només necessiten un teclat i uns auriculars, a través dels quals poden rebre informació auditiva sobre l’entorn que els envolta i això els permet crear-se una imatge mental de l’edifici i situar-se. Quan el joc finalitza, AbEs avalua la capacitat dels jugadors d’orientar-se en l’immoble fictici.

Segons l’Organització Mundial de la Salut, al món hi ha quasi 285 milions de persones cegues en tot el món. Així doncs, endavant amb iniciatives d’aquest tipus.

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

menu