sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Una biblioteca de somni per a tothom

Heus aquí la biblioteca Luis Rosales al barri madrileny de Carabanchel Alto. Està situada entre pisos i un centre de salut, i malgrat la seva façana grisa i la seva grandària -que podrien arribar a intimidar a més d’un-, dins es troba el centre de lectura més accessible de la Comunitat de Madrid.

L’anomenen “la biblioteca per a tothom” i amb raó. Està formada per 112.000 llibres, però no ho sembla, ja que estan col·locats de manera que no causi una gran sensació d'aclaparament a l'usuari.

D'aquesta col·lecció, 1.497 documents són accessibles per a persones amb algun tipus de discapacitat. Són llibres adaptats o de lectura fàcil, amb lletra gran, frases curtes i “concretes”, i alguns són en Braille.

També, a nivell audiovisual, existeix una col·lecció de llibres “Llengua de signes”, amb recursos amb àudio descripció i àudio guia.

A més, al centre s'ha construït sense barreres, no hi ha cap barrera arquitectònica: hi ha ascensors adaptats per a persones amb discapacitat, cadires de rodes per qui les necessiti, taules que poden pujar-se i baixar-se segons les necessitats dels usuaris, o amplificadors de pantalla per a persones amb discapacitat visual.

A la biblioteca també trobem sis llocs adaptats, teclats per a cecs, faristols, lupes de mà, bucle magnètic per sentir sense interferències, i-Readers i telelupas.

Val la pena conèixer-la. Per la cultura sense barreres!

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu