sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Una cadira de rodes que es mou pels gestos de la cara

Uns investigadors brasilers han creat una cadira que es mou gràcies a petits gestos del rostre. Així de senzill, movent boca, nas o ulls, cap a un costat o un altre, podem anar endavant, enrere, esquerra, dreta o parar.

Aquesta cadira està especialment indicada per a aquelles persones que han sofert un ictus o tenen mobilitat reduïda i discapacitat en mans o braços.

Com funciona? És una cadira motoritzada estàndard, a la qual hi han substituït el joystick per una càmera 3D que és capaç d'identificar 78 punts facials. Després, un ordinador processa les imatges registrades i li envia les instruccions a la cadira.

Aquest invent ha estat creat per investigadors de la Universitat Estatal de Campinas, a Sao Paulo, i està previst que surti al mercat en el termini d'uns dos anys.

 

Font: ElPaís

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu