sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

Una vida de rècord

El japonés Jiroemon Kimura ens ha dit adéu als 116 anys i 54 dies. Va trascendir per causes naturals en un hospital de Kyoto, al Japó, on estava ingressat des del passat 11 de maig.

Kimura va néixer el 19 d’abril de 1897 i havia estat reconegut com a l’home més vell de la història. Va tenir 7 fills –dels quals en viuen 5-, 14 néts, 25 besnéts i 15 rebesnéts; actualment vivia amb la dona del seu nét de 60 anys.

Fins fa poques setmanes seguia els seus hàbits alimentaris normals, és a dir, 3 àpats al dia que es basaven en carbassa, moniatos i arròs caldós. El japonès afirmava no saber el secret de la seva “eterna juventud”, si bé solia dir que segurament vivia tant gràcies a la gran font d’energia que es troba sobre els nostres caps: “potser és gràcies al Sol que està al meu damunt. Sempre estic mirant al cel. Així sóc jo.”

Trajectòria de rècord

A l’abril de 2011, fou reconegut com a l’home més ancià del món pel llibre Guinness.

Al desembre de 2012, rep el títol de la persona més vella del món després que morís la nord-americana Dina Manfredini als 115 anys.

Uns dies després, el 28 de desembre de 2012, va superar un altre rècord. Mor Christian Mortensen als 115 anys i 252 dies i Kimura es converteix en l’home que més temps ha viscut.

No obstant, el rècord de la persona que més temps ha viscut, i de la que se’n té constància, encara queda molt lluny. El va marcar una francesa, Jeanne Louise Calment, que va morir l’any 1997 als 122 anys i 164 dies.

Se sap que Japó és un dels països on l’esperança de vida és més alta. Té més de 30 milions d’habitants que superen els 65 anys, un 24% del total de la seva població.

 

Moniatos, carbasses, arròs i Sol. Potser val la pena provar-ho 😉

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu