sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Notícies

informació al dia

València estrena una app per millorar l’accessibilitat a espais públics

València estrena nova aplicació per millorar l'accessibilitat de la ciutat

València estrena aquest mes el projecte pilot d’una nova aplicació que ofereix informació en temps real sobre l’estat de  les vies i les infraestructures i els seus possibles obstacles, amb la finalitat de millorar l’accessibilitat a espais públics i els desplaçaments de persones d’edat avançada, mobilitat reduïda o amb discapacitat.

L’aplicació inclou un servidor de mapes que aporta informació de manera participativa, de manera que els usuaris poden aportar dades i informació de l’estat de diverses calçades, espais públics, restaurants o hotels, entre altres. A més, també tindran l’opció de denunciar possibles deficiències en vies o parcs. D’aquesta manera, s’espera que els usuaris que tinguin mobilitat reduïda puguin planificar els seus moviments amb antelació per evitar obstacles i barreres arquitectòniques que puguin trobar-se durant el seu desplaçament.

El projecte pilot tindrà una durada de sis mesos, durant els quals l’aplicació s’implantarà a la ciutat de València amb un pla orientat als ciutadans i diverses associacions i col·lectius de persones amb diversitat funcional.

L’aplicació es va desenvolupar fa uns anys, però gràcies a que l’Ajuntament de València està donant un impuls a l’accessibilitat de la ciutat, ara és el moment de l’engegada d’aquesta prova pilot, que comptarà amb l’ajuda de Google Maps, des d’on els usuaris podran situar en el mapa tots aquells obstacles que puguin trobar en el seu camí, amb l’objectiu que, posteriorment, puguin ser eliminats a poc a poc.

Font: efe.com

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu